Bez tepelnej úpravy:
Bulgur zalejeme studenou vodou (2 až 2,5násobku bulguru) a necháme 1-2 hodiny odstáť.
Ide o najšetrnejší spôsob prípravy, pri ktorom zostanú v bulgure všetky vitamíny a živiny.
Bulgur zaliaty horúcou vodou alebo vývarom: Horúca tekutina proces prípravy výrazne skráti, zvyčajne možno bulgur konzumovať už za 20 - 30 minút.
Varený bulgur: Ide o najrýchlejší spôsob prípravy a tiež najvhodnejší, ak bulgur varíme pre malé deti.
Bulgur varíme asi 10 - 15 minút v horúcej vode a ak chceme proces ešte viac urýchliť, pred varením bulgur opražíme, potom príprava trvá len asi 6 - 8 minút.
Všeobecne platí, že čím je bulgur jemnejší, tým je jeho príprava kratšia. Hrubý bulgur vyžaduje tepelnú prípravu.
Tabbouleh U Vážky :)
Uvaríme 1 šálku PŠENIČNÉHO bulguru.
1 šalátovú uhorku ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na drobné kocky.
2 zväzky čerstvej petržlenovej vňate a 1 zväzok mäty posekáme a pridáme k uhorke.
Zalejeme 2-3 PL citrónovej šťavy a 1/2 šálkou olivového oleja.
Osolíme, pridáme na jemno pokrájaný strúčik cesnaku a štipku sumahu.
Dobre premiešame a pridáme uvarený bulgur.
Opäť premiešame, dochutíme a necháme odstáť.
Môžeme pridať aj 2 nakrájané jarné cibuľky.
Pred podávaním pridáme čerstvo pokrájané cherry rajčiny.
Rajčiny môžete pridať súčasne s ostatnými ingredienciami, ale rozmočia sa a tabbouleh nebude taký chutný.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
PŠENIČNÝ celozrnný bulgur.