Vznik čaju Kukicha bol úplne náhodný.
Za jeho objavom stoja vraj japonskí pestovatelia čajovníkov, ktorí po zbere predávali všetky čaje na trhu.
Doma im tak zostali len do tej doby neopotrebiteľné vetvičky a stonky.
A tak im napadlo uvariť si čaj z nich. Výsledok ich ohúril - delikátna sladká chuť s príjemnou trpkou tóninou si okamžite získala všetkých a čaj Kukicha sa tak zaradil medzi japonské poklady.
Zelený čaj pre aktívny deň a pokojný večer.
Do čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička predhriala a následne vylejeme.
Do kanvičky nasypeme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 70-80°C
a necháme lúhovať 1-2 minúty.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Nefermentovaný čaj zo žilnatiny čajového listu.