Do čajovej kanvičky s objemom cca 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička predhriala a následne vylejeme.
Do kanvičky nasypeme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 95 - 100°C
a necháme lúhovať 5-10 minút.
K tulsi sa výborne hodí škorica, kardanom, koriander, klinčeky, čierne a červené korenie, citrónová tráva, nechtík, prípadne i harmanček a levanduľa.
Zimný čaj s Tulsi
Dobrý čaj z tulsi si pripravíme veľmi jednoducho.
Do hrnčeka vriacej vody (0,5 dcl) vhodíme kúsky škorice a ďalších čajových korenín, ktoré máme radi. Odporúčame predovšetkým klinčeky, vanilku kardanom, ružové korenie a kúsky zázvoru.
Všetky koreniny spolu varíme 5-10 minút, kým nápoj nezačne intenzívne voňať a sfarbí sa do zlatista.
Potom oheň vypneme a odvar necháme ešte 4-5 minút lúhovať spolu s lyžičkou bazalky tulsi (5 g).
Čaj môžeme jemne osladiť dobrým agátovým medom.
Posvätná bazalka Tulsi (Ocimum sanctum).