Vhodná na pečenie chleba a pečiva, palaciniek, cestovín, pizze, sladkých a slaných pečených výrobkov (trených báboviek, sušienok, muffinov).
Môžete ju tiež použiť na zahusťovanie či obaľovanie.
Odporúčame ju použiť s inými druhmi múky obsahujúcich lepok, alebo so škrobmi pre zlepšenie konzistencie.
Ak nekombinujeme s inými múkami, treba dávať pozor na prispôsobenie množstva použitej cirokovej múky v receptoch.
Keďže je pečivo a chlieb z nej krehký, je dobré pridať viac tuku a tiež kypriaceho prášku.
Ak je cesto stále krehké, pomôžeme si pridaním jedného vajíčka.
Cirokové muffiny
Vyšľaháme 2 VAJCIA, 100 g agáve sirupu a postupne pridáme 250 ml kokosového mlieka, 120 g rozpusteného a vychladnutého MASLA, 4 polievkové lyžice kakaa Peru, 200 g cirokovej a 100 g ŠPALDOVEJ múky.
Vymiešame a pridáme 18 g prášku do pečiva s vínnym kameňom.
Do cesta nastrúhame najemno 2 jablká, pridáme 2 čajové lyžice škorice cassia a 100 g nasekaných MANDLÍ. Opäť všetko premiešame.
Cesto vylejeme do múkou vysypaných formičiek na muffiny a vrch ešte dozdobíme MANDĽAMI.
Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Múka z ciroku bieleho.