Kabusecha Zatieňovaný čaj

Kabusecha shaded Tea
Obrázok
Nie je skladom
10g2,59 EUR
1kg259,0 EUR
Nie je skladom

Popis

Zatieňovaný zelený čaj vysokej triedy s nízkym obsahom katechínov. Chuť čajového nálevu je plná, sviežo ovocná s jemnou trávovosťou a chuťou umami.

Viac o produkte

Čajovníky sa zakryjú približne 1-2 týždne pred zberom púčikov.
Plachty neprepúšťajú približne 50% denného svetla, zatiaľ čo u slamených striech použitých u Gyokura sa hovorí až o 90%.
Výsledná kabusecha si uchováva čerstvosť Sencha a zároveň má sladký nádych Gyokura.
Sušenie čaju je veľmi pomalé a opatrné, aby nedošlo k fermentácii. Výsledkom sú tmavo zelené a krehké lístky v tvare tenkých ihličiek.

Zatieňovanie čajovníkov pred zberom je originálna japonská metóda, ktorá bola prvýkrát použitá na začiatku 17. storočia.
Čajovníky bolo nutné chrániť pred sopečným popolom, preto sa okolo nich naťahovali jemné siete či plachty.
Zaprášené lístky sa totiž museli po zbere omývať a ich kvalita tým bola narušená.
Čoskoro si však pestovatelia všimli, že zatienenie má veľký vplyv na spomalenie rastu púčikov.
Tie tak majú dostatok času zosilniť svoju chuť aj farbu. Preto sa technika zastrešenia rozmohla a začala sa využívať cielene pre tento účel.

Príprava / Použitie


5-7 g čaju zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty.

Čaj je viacnálevový.
Teplé lístky zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti.
Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Zloženie

100% Zelený čaj Camelia sinensis, kultivar Yutaka Midori.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Japonsko
PLU 3189

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Nie je skladom
215,8 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies