Kakao holandské BIO

Dutch cocoa powder BIO
Kakao holandské BIO
Skladom
100g1,90 EUR
1kg19,00 EUR

Popis

Holandské kakao je najvyhľadávanejším kakaom v Európe. Je alkalizované, používa sa najmä na pečenie a v cukrárenskom priemysle.

Viac o produkte

Vyrába sa z kakaových bôbov, ktoré sa fermentujú, usušia a rozdrvia.
Následným mletím vzniká kakaová hmota, ktorá vytvára základ pre výrobu prášku.
Hmota sa ďalej lisuje, až kým sa neoddelí na kakaový tuk a zvyšné výlisky, z ktorých mletím vznikne jemný kakaový prášok.

Holandské kakao je alkalizované, je to proces, pri ktorom sa pôsobením uhličitanu draselného z kakaa vytráca jeho prirodzená kyslosť.
Zároveň znižuje kvalitu živín (antioxidantov a flavonoidov), predlžuje životnosť kakaa a mení jeho farbu.
Má sýtejšiu a tmavšiu farbu ako surové kakao, preto polevám a koláčom okrem chuti dodáva aj krásnu, plnú farbu.
Nemá ale z ďaleka také silné účinky na organizmus, ako má pravé kakao.

Kakaový prášok môžete pridávať do jogurtov, cereálií, müsli, pudingov, dezertov, zmrzliny, smoothies, čokoládových receptov, alebo na prípravu teplého kakaa, domácej čokolády či studených koktailov.

Zloženie

BIO kakao holandské.
Obsah tuku: 11%.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Holandsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 430 kj / 342 kcal
AB Tuky (g)11
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)6.5
AD Sacharidy (g)14
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)24
AH Vláknina (g)45
AI Soľ (g)< 0,1
PLU 3074

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
15,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies