Kokosový cukor BIO

Coconut sugar BIO
Kokosový cukor BIO
Skladom
100g0,80 EUR
1kg8,00 EUR

Popis

Kokosový cukor je prírodné granulované sladidlo. Vyrába sa šetrným spôsobom, ekologicky a je trvalo udržateľnou formou poľnohospodárstva. Má nižší glykemický index ako biely či trstinový cukor, obsah fruktózy je však pomerne vysoký. Obsahuje telu prospešn

Viac o produkte

Jedna kokosová palma produkuje v priemere 288 litrov nektáru ročne. Zatiaľ čo bežní poľnohospodári používajú palmy v priebehu celého roka, ekologickí poľnohospodári ich nechávajú odpočinúť aspoň 3-4 mesiace, niektorí dokonca až jeden rok. Filipínsky kokosový úrad nariaďuje, že je možné použiť iba polovicu z kvetenstva na výrobu kokosového cukru bez vplyvu na produkciu kokosových orechov.

Príprava / Použitie

Ako sladidlo pokrmov, osladenie smoothies a čajov, do ovocných šalátov, dezertov. Najčastejšie ho ale nájdete v receptoch na slané jedlá v indonézskej kuchyni.

Recept

Kokosová nátierka
Ingrediencie: 1 hrnček kokosového oleja, 1 PL kokosového cukru, 1 PL kakaa, 1 PL drveného ľanu, 1 ČL vanilky, štipka soli Postup: Kokosový olej roztopíme na mäkkšiu hmotu, pridáme cukor, ľan, kakao, vanilku a štipku soli. Všetky ingrediencie zmiešame lyžicou. Skladujeme v chladničke.

Zloženie

Cukor z kokosových kvetov

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Indonézia

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 642 kJ / 387 kcal
Tuky (g)0.5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)< 0,1
Sacharidy (g)94
z toho cukry (g)89
Bielkoviny (g)1.2
Soľ (g)0.1
PLU 1112

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
6,67 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies