Používa sa na zahusťovanie polievok, omáčok, pudingov, dezertov, rôznych mäsových či zeleninových zmesí.
Tiež na obalenie zeleniny či mäsa pred fritovaním, dodá im svetlý chrumkavý povrch.
Kuzu posilňuje a reguluje trávenie.
Vďaka vysokému obsahu flavonoidov má priaznivé účinky na obehový systém, uvoľňuje cievy, znižuje krvný tlak.
Posilňuje imunitu.
Nápoj z Kuzu je vhodné podávať pri celkovom vyčerpaní, horúčkach a hnačkách, detoxikácii.
Na jednu šálku tekutiny rozdrvte 1-2 lyžičky Kuzu, rozpustite v studenej vode a potom pridajte do polievok, omáčok, pudingov a za stáleho a pomalého miešania varte na miernom plameni 2-3 minúty.
Čaj Kuzu, konzumovaný v Japonsku po stáročia.
Rozpustite 1 ČL Kuzu v troške studenej vody, ďalšiu vodu pridávajte po lyžičkách a stále miešajte, aby sa všetky kúsky Kuzu rozpustili.
Pridajte šálku vriacej vody a opäť dobre premiešajte. Môžete ochutiť štipkou morskej soli alebo sójovej omáčky Shoyu.
Použitie: pri všetkých bolestiach hlavy, prechladnutí a chrípke, pri teplotách (nie vyšších ako 38°C)
Liečivé Kuzu:
V 0,1 l studenej vody rozpustíme kopcovitú lyžičku Kuzu a 1 ČL Umepasty.
Vlejeme do 0,1 l vriacej vody a za stáleho miešania varíme 1-3 minúty, pokiaľ nevznikne krém.
Na záver pridáme pár kvapiek sójovej omáčky Shoyu a pár kvapiek šťavy zo zázvoru.
Škrob z koreňa Kuzu BIO.