Obilniny sú vopred šetrne tepelne spracované tak, aby sa už nemuseli variť a kaša je hotová za pár minút. Zachovajú si však svoju výživovú hodnotu.
V zložení nenájdete mlieko, pridaný cukor, ani žiadne ochucovadlo. Len obilniny.
Základ kaše tvorí cirok s celozrnnou ryžou, chuť dotvára červená quinoa a nutričnú hodnotu dopĺňa múka zo semienok ľanu. Ich spojením vzniká chutná a nutrične bohatá potravina.
Cirok je prirodzene bezlepková plodina. Je zdrojom bielkovín, vlákniny, rady dôležitých minerálov a vitamínov (B).
Celozrnná ryža vďaka obalovým vrstvám zrna obsahuje v porovnaní s lúpanou bielou ryžou oveľa viac vitamínov skupiny B, viac cenných minerálnych látok (železo, horčík a fosfor) a vlákninu.
Quinoa má vysoký obsah bielkovín (vyšší ako u iných obilnín) so zastúpením všetkých esenciálnych aminokyselín. Je tiež bohatým zdrojom horčíka, vápnika, železa a zinku, vitamínu B2, kvalitných mastných kyselín a vlákniny. Má lahodnú chuť, je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková.
Ľanová vláknina je múčka z odtučnených semienok ľanu. Okrem optimálneho pomeru rozpustnej a nerozpustnej vlákniny je cenená aj pre svoj obsah nenasýtených mastných kyselín, rastlinných bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.
3 PL kaše / 100ml horúcej tekutiny
Kašu zalejte horúcou vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom a premiešajte.
Nechajte odstáť 2-3 minúty a skonzumujte.
Kašu môžete tiež dochutiť medom, sirupom, jogurtom, pridaním ovocia, orieškov, kakaa alebo orechového masla.
Celozrnná ryža, cirok, červená quinoa, ľanová vláknina.