Výborne dopĺňa jemné krémové pyré, polievky, nátierky, zeleninu a v podstate akýkoľvek druh jedál, kde sa hodí lahodne slaná chuť.
Môžete ňou posypať aj sladký karamel.
Nie je soľ ako soľ.
Mesto Maldon v grófstve Essex bolo srdcom produkcie morskej soli už v dobách stredoveku, podľa legendy i v dobe starovekého Ríma.
Táto lokalita omývaná prílivom má priaznivú klímu s nízkymi zrážkami, čím je zaručená optimálna slanosť vody.
Vďaka ručnej výrobe má Maldon skutočne nezameniteľnú štruktúru a chuť.
Generáciami overenou metódou je soľ vyrábaná už od roku 1882.
Proces je veľmi zaujímavý, morská soľ sa naberá dvakrát mesačne pri splne a nove, ale len keď neprší, aby bola soľ čo najslanšia.
Vo veľkých nádržiach sa voda tepelne odparuje. Zostáva iba morská soľ, v podobe malých vločiek, ktoré kryštalizujú do tvaru pyramídy so vzduchovými bublinkami s obsahom draslíka, vápnika a horčíka.
Maldon sa stala veľmi populárnou po celom svete vďaka unikátnej čistej chuti, používajú ju i slávni šéfkuchári ako Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Nigella Lawson a iní.
Oficiálne uznanie dostala soľ Maldon v roku 2012, kedy sa stala oficiálnou morskou soľou pre britskú kráľovskú rodinu.
Maldon morská soľ vločky.