Môžeme konzumovať samostatne, dobre zaženie chuť na sladké a podporí trávenie.
Osladíme ňou ale aj jogurt, smoothie, vločky a kaše.
Výborne chutí v kombinácii s orechmi alebo kokosom či kokosovým mliekom.
Papája je tropické ovocie pochádzajúce zo Strednej Ameriky a Mexika, dnes sa pestuje v mnohých subtropických a tropických oblastiach sveta. Najväčším pestovateľom je India, produkujúca až 42% celosvetovej produkcie. Hovorí sa, že Krištof Kolumbus ju nazýval "ovocím anjelov", pre jej sladkú, aromatickú chuť a maslovú konzistenciu.
V tradičnom liečiteľstve sa využívajú nielen plody, ale aj listy, kvety, semená a koreň rastliny.
Vitamín C a lykopén chránia pokožku a môžu pomôcť zmierniť príznaky starnutia.
Dezert z papaye
Papáju namočíme na niekoľko hodín do vody.
Následne zlejeme vodu, pridáme 2 PL chia semienok, 1 šálku mandľového mlieka a trochou vanilky.
Rozmixujeme a dáme zachladiť.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.