Pšeno

Millet
Pšeno
Skladom
100g0,20 EUR
1kg2,00 EUR

Popis

Pšeno patrí  k najstarším kultúrnym plodinám. Bolo obľúbenou potravinou našich slovanských predkov. Pochádza pravdepodobne z Afriky, odkiaľ sa rozšírilo do Ázie a Indie a odtiaľ postupne do Európy. Vzniká lúpaním zrna prosa. Pšeno neobsahuje lepok, je

Viac o produkte

Starovekí Gréci a Egypťania pripravovali zo pšena pivo i liehoviny.

Príprava / Použitie

Pred prípravou pšeno trikrát prepláchneme a môžeme namočiť cez noc.
Varíme vo vode 15 - 20 minút v pomere 1 šálka pšena a 2 šálky vody.

Ak chceme pripraviť kašu, zalejeme pšeno väčším množstvom vody a môžeme variť aj 1 - 2 hodiny, čím zvýšime energetickú hodnotu pokrmu.

V kuchyni má široké využitie. Podávame ako prílohu k jedlám, do polievok, placiek, šalátov, nátierok, omáčok, do kaše či dezertov a koláčov.
Uvarením v mlieku alebo v ovocnej šťave pripravíme kašu, ktorú môžeme dochutiť pridaním ovocia, kokosu, vanilky či škorice.

Recept


Jednoduchý pšenový koláč

V MLIEKU uvarené pšeno po vychladnutí zmiešame s pomletými VLAŠSKÝMI ORECHAMI a semienkami, pridáme banán, hrozienka, osladíme a premiešame.
Zmes dáme do malej koláčovej formy. Upečieme dozlatova.
Po upečení necháme v chladničke stuhnúť do ďalšieho dňa.

Môžeme ozdobiť ORECHMI, ovocím alebo poliať čokoládou.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Pšeno.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 457 kJ / 348 kcal
Tuky (g)4.2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.7
Sacharidy (g)71.6
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)10.5
Soľ (g)0.005
PLU 4020

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Slovenské
Skladom
1,67 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies