Puding je ideálny na rôzne studené dezerty i pri pečení koláčov do cesta.
Použiť ho môžeme aj ako náplň do šišiek alebo venčekov.
Niekoľko desiatok rokov dozadu mladý muž s chuťou predávať niečo jedinečné vymyslel pokrm pre dojčatá a starých ľudí bez zubov.
Navážil do krabičiek kukuričný prášok, pridal návod na prípravu s mliekom a cukrom a best-seller bol na svete.
To sa zachovalo doteraz, avšak už s pridaním napríklad kakaa, vanilky alebo kokosu.
Dávkovanie: 50 g pudingového prášku na 0,5 l MLIEKA.
Príprava pudingu: 2/3 MLIEKA odlejte do varnej nádoby, pridajte 2 lyžice cukru a priveďte do varu.
Do zvyšného MLIEKA vysypte pudingový prášok, dobre rozmiešajte a vlejte do zvyšného vriaceho MLIEKA.
Za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
Nalejte do misiek a nechajte vychladnúť.
Domáci termix
Podľa základného návodu puding uvaríme.
Horúci puding ešte za tepla vmiešame do 250 g mäkkého TVAROHU a následne necháme vychladnúť.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.