Raž BIO

Rye grains BIO
Raž BIO
Skladom
100g0,25 EUR
1kg2,50 EUR

Popis

Kultúrna raž je mladšou obilninou ako pšenica a jačmeň. Pochádza pravdepodobne z oblasti Turecka a Arménska. Pestovali ju už Slovania, od ktorých sa rozšírila do Nemecka a severných krajín. Zrno raže obsahuje škroby, vlákninu, aminokyseliny, kyselinu l

Príprava / Použitie

Raž prepláchneme a varíme vo vode kým nezačne vrieť, potom na miernom ohni varíme ešte cca 45 minút. Keď zrná začnú praskať, raž je uvarená. Po dovarení necháme ešte pár minút odstáť. Raž je tiež vhodná na nakličovanie.

Raž pomletá na múku je najlepšia obilnina na vytvorenie kvásku, z ktorého sa pripravuje rôzne pečivo a chlieb. Používa sa aj na pečenie sladkých pokrmov. Celé zrná raže sa používajú na prípravu kaše, do nátierok, polievok alebo ako príloha. Raž je tiež vhodná na nakličovanie.

Recept

Bio raž so zeleninou
Na oleji opražíme na jemno nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a kapustu. Pridáme uvarenú  raž, soľ a korenie a spolu dusíme ešte 15 minút. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.

Zloženie

BIO RAŽ ozimná

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 522 kJ / 360 kcal
Tuky (g)1.6
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.2
Sacharidy (g)70
z toho cukry (g)1.1
Bielkoviny (g)9.7
Vláknina (g)13
Soľ (g)< 0,01
PLU 4027

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
2,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies