Škorica celá cejlónska

Ceylon cinnamon sticks
Škorica celá cejlónska
Nie je skladom
10g0,99 EUR
1kg99,00 EUR
Nie je skladom

Popis

Cejlónska škorica nazývaná tiež „pravá" pravdepodobne pochádza zo Srí Lanky, prípadne z východnej Indie.  Považuje za najkvalitnejšiu na svete. Botanický názov Cinnamomum zeylanicum je odvodený od hebrejského a arabského amomon, čo znamená rastlina voňavé

Viac o produkte

Vôňa škorice fascinovala už dávnych Egypťanov, ktorí poznali aj jej ďalšie účinky. Preto ju používali na výrobu prípravkov na balzamovanie tiel. Zaujímavé je, že používali oba druhy škorice – kôru cejlónskeho škoricovníka, i čínskeho. Škoricou mumifikovali svojich mŕtvych faraónov – a nielen kvôli krásnej vôni. Verili v jej ochranné sily.

Príprava / Použitie

Celá sa uplatňuje v kuchyni tropických krajín a tiež v Severnej Afrike. Ryža alebo kuskus varený s kúskom škorice, klinčeka a čili sú výborné k mäsitým pokrmom. Napr. marocké kurča so škoricou, mandľami a sušeným ovocím.

Využívaná je aj ako obľúbená prísada do piva a vareného vína. Výborná aj na prípravu horúcich nápojov alebo ovocných kompótov.

Zloženie

Škorica cejlónska (Škoricovník cejlónsky)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Srí Lanka
PLU 5113

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Nie je skladom
82,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies