Škorica mletá Cassia na pečenie BIO

Cassia ground cinnamon for baking BIO
Škorica mletá Cassia na pečenie BIO
Skladom
10g0,55 EUR
1kg55,00 EUR

Popis

Cassia nazývaná „nepravá“: Zmienky v Číne sú spred päťtisíc rokov a dodnes sa v čínštine používa názov kwai. Na svete je najrozšírenejšia práve čínska škorica. Čínska je tmavšia, silnejšia intenzívnejšie korenistá. Účinky škorice: Zlepšuje mozgové f

Viac o produkte

Vôňa škorice fascinovala už dávnych Egypťanov, ktorí poznali aj jej ďalšie účinky. Preto ju používali na výrobu prípravkov na balzamovanie tiel. Zaujímavé je, že používali oba druhy škorice – kôru cejlónskeho škoricovníka, i čínskeho. Škoricou mumifikovali svojich mŕtvych faraónov – a nielen kvôli krásnej vôni. Verili v jej ochranné sily.

Príprava / Použitie

Dávkovanie škorice pre dospelého človeka:

Cassia: max 1 čajovú lyžičku denne.

 

Zatiaľ čo v Európe i Amerike sa čínska škorica využíva najmä v sladkej kuchyni, v Ázii nachádza svoje uplatnenie aj v slaných pokrmoch typu kari.

Ázijská kuchyňa má v našich končinách už niekoľko rokov svoje pevné miesto. Kto sa v nej aspoň trochu orientuje, určite pozná korenia piatich vôní. A práve v ňom má škorica zastúpenie, vedľa anízu, badiánu, feniklu a klinčekov.

Ideálna je na pečenie koláčov, sušienok alebo palaciniek.

Zloženie

Škorica Cassia (Škoricovník čínsky / Cinnamomum cassia)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Indonézia
PLU 5115

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
45,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies