Sladko-slaná chuť, podobne ako mnoho iných delikates, má pôvod vo Francúzsku. Za slaný karamel vďačíme Francúzovi. Čokolatier Henri Le Roux sa po učňovskej príprave v rodinnom podniku presťahoval do Švajčiarska, aby sa naučil robiť tú najlepšiu čokoládu. Po čase sa vrátil domov a pred štyridsiatimi rokmi sa chystal otvoriť nový obchod v Bretónsku. Táto oblasť je známa výrobou soleného masla. Henri rozmýšľal nad produktom, ktorý by ho odlíšil od ostatných čokolatierov. Po mesiacoch testovania prišiel na svet slaný maslový karamel s rozdrvenými orechmi a jedinečnou textúrou. A od tej chvíle sa začala úspešná výroba sladkej a slanej chuti po celom svete.
Vyskúšajte na zmrzlinu, toast, brownie, palacinky, na cheesecake alebo priamo z fľašky lyžicou.