Vhodná najmä na prípravu polievok, prívarkov a šalátov.
V indickej kuchyni na prípravu kari a obľúbeného jedla Dhal.
Po uvarení drží svoj tvar, nerozvarí sa.
Zelenú šošovicu netreba namáčať, iba prepláchnuť.
Avšak namočením na približne 2 hodiny sa skracuje čas varenia.
Varíme 20-30 minút, solíme až po uvarení.
Zelená šošovica je vhodná aj na klíčenie.
Mrkvovo šošovicová polievka s kari
Potrebujeme: 150 g zelenej šošovice, 2 nakrájané mrkvy, 1 na kolieska nakrájaný pór, 2 roztlačené strúčiky cesnaku. 1 ČL kari korenia, 1 ČL mletého koriandru, 1 ČL rímskej rasce, 1 ČL kurkumy.
Postup: Koreniny krátko opražíme na malom množstve oleja.
Zalejeme 1l vody, pridáme šošovicu a varíme 15 minút.
Následne pridáme mrkvu, pór a cesnak, varíme ďalších 20 minút.
Rozmixujeme, ochutíme soľou.
Pridáme nasekanú koriandrovú vňať.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou JOGURTU.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.