Špaldová krupica je vhodná najmä na prípravu kaše.
Použiť ju môžete aj na prípravu knedlí, halušiek, prípadne slúži na zahustenie polievok a omáčok.
Jedlám dodáva mierne orechovú príchuť.
Dnes už neplatí, že sa do 1 roku dieťaťa treba vyhýbať akejkoľvek potravine, ktorá obsahuje lepok (z obavy pred celiakiou).
Dokonca je vhodné, aby sa zdravé dieťa zoznámilo s lepkom medzi 7. až 9. mesiacom.
500ml mlieka / 100g krupice
Mlieko privedieme do varu a postupne za stáleho miešania prisypávame krupicu do želanej hustoty.
Keď kaša zovrie, vylejeme ju do misiek.
Uvarenú kašu môžete dochutiť maslom, medom, obložiť čerstvými jablkami a posypať škoricou alebo kakaom.
Sypaný koláč s jablkami
V miske zmiešame 1 hrnček ŠPALDOVEJ krupice, 1 hrnček ŠPALDOVEJ múky, 1 hrnček trstinového cukru a prášok do pečiva.
Pridávame vodu a vymiešame cesto.
Do vymastenej tortovej formy vložíme 1/3 zmesi, poukladáme na ňu pokrájané alebo nastrúhané jablká a posypeme mletou škoricou. Opäť pridávame časť zmesi, jablká a škoricu a zakončíme poslednou, treťou vrstvou.
Navrch dáme nakrájané MASLO a zvoľna pečieme.
Do zmesi môžete pridať aj sušené hrozienka alebo orechy podľa chuti.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krupica z BIO ŠPALDOVEJ PŠENICE.