Špaldové vločky

Spelt flakes
Špaldové vločky
Skladom
100g0,33 EUR
1kg3,30 EUR

Popis

Špaldové vločky sa vyrábajú navlhčením obilného zrna v pare a jeho následným lisovaním. Sú príjemne chrumkavé s výraznou orieškovou chuťou.

Viac o produkte

V súčasnosti je špalda považovaná za zdravšiu alternatívu šľachtenej pšenice s vyšším podielom bielkovín, minerálnych látok, vitamínov a vlákniny.
Má jemnú orieškovú chuť, nižší glykemický index a je ľahko stráviteľná. Aj napriek vyššiemu obsahu lepku ju vie náš organizmus lepšie stráviť ako pšenicu, nie je však vhodná pre celiatikov. Obsah jednoduchých cukrov je nižší ako u pšenice.
Vláknina špaldy podporuje trávenie a črevnú peristaltiku.
Špalda je výborným zdrojom vitamínov skupiny B a z minerálov obsahuje hlavne vápnik, fosfor a draslík.

Môžete si z nich pripraviť raňajkovú kašu, müsli.
Keď ich pomeliete, môžete ich použiť ako náhradu špaldovej múky pri pečení.

Príprava / Použitie

Svojou štruktúrou pripomíajú vločky ražné či jačmenné, nie sú však také jemné ako ovsené.
Musíte ich nechať nasiaknuť vodou, mliekom alebo jogurtom dlhšie než bežné ovsené vločky.

Zloženie

ŠPALDOVÉ vločky.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 510 kj / 357 kcal
AB Tuky (g)2.9
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.2
AD Sacharidy (g)64
AF z toho cukry (g)1.7
AG Bielkoviny (g)14
AI Soľ (g)0.03
PLU 1170

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Slovenské
Skladom
2,75 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies