Tebi droždie lahôdkové Vločky so sladom

Tebi - gourmet yeast
Tebi droždie lahôdkové Vločky so sladom
Skladom
100g2,20 EUR
1kg22,00 EUR

Popis

Neaktívne pivovarské kvasnice, ktorá nekvasia, slúžia ako dochucovadlo, dodajú telu nenahraditeľný vitamín B12. Chuť je výrazná, syrovo-oriešková.

Viac o produkte

Výborne dochutí nátierky, polievky, omáčky, cestoviny, vegánske syry, ale aj zeleninové šaláty.

Nazýva sa aj neaktívne droždie alebo nutričné kvasnice.
Vyrába sa na substráte bohatom na cukry, napríklad melasa.
Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť, potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 °C, aby sa droždie deaktivovalo.

Poznáme dva druhy lahôdkového droždia:
So sladom
, ktorý sa do droždia pridáva. Slad sa najčastejšie vyrába z jačmeňa, tento druh droždia obsahuje lepok.
Tebi bez sladu má výraznejšiu chuť droždia.

Tebi predstavuje skvelý zdroj bielkovín a vitamínov skupiny B, vrátane B12.
Je ideálnym dochucovadlom pre vegetariánov, vegánov či športovcov.
Lahôdkové droždie je vhodné aj pre deti od 1 roka.

Príprava / Použitie

Lahôdkové droždie pridávajte pomaly po malých lyžičkách, kým si nezvyknete na jeho špecifickú chuť.
Samo o sebe je dosť slané, dajte si pozor na presolenie vášho pokrmu.

Recept


Vegánsky syr

Potrebujeme: 100 g KEŠU orieškov, 2 PL lahôdkového droždia, štipka soli, 25 ml olivového oleja, 4 ks nasekaných sušených paradajok, 1 väčší citrón.

Postup: KEŠU aj paradajky v osobitných miskách vopred na noc namočíme.
Následne vodu zlejeme, suroviny prepláchneme a dáme spolu do mixéra, pridáme šťavu z polky citróna.
Do mixéra k vymiešaným ORIEŠKOM a paradajkám pridajte ostatné suroviny a znova vymixujte.
Syrová konzistencia, ktorá vám vznikla, musí byť jemná a krémová, bez hrudiek.

Zmes premiestnime na utierku, gázu, alebo prípadne do vrecúška na vegánske mlieko a položíme do misky so sitkom.
Tu by mala odstáť aspoň cez noc, čiže cca 8-10 hodín, aby sa odkvapkala prebytočná tekutina a ostala nám krásna hrudka syra.

Syr môžete v takejto podobe konzumovať.
Pre dokonalý výsledok však môžete syr dať do rúry na 5-10 hodín pri 50-70 °C.
Syr by mal mať krásnu kôrku a vo vnútri by mal byť roztierateľný.

Tip: Ak ste sušené paradajky kúpili u nás na váhu, urobili ste omnoho lepšie.
Syr totižto nebude obsahovať prebytočný olej zo sušených paradajok nakladaných v oleji.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Droždie, SLADOVÝ (JAČMENNÝ) extrakt (7%).

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Francúzsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 345 kJ / 320 kcal
AB Tuky (g)4.8
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)1.6
AD Sacharidy (g)9
AF z toho cukry (g)9
AG Bielkoviny (g)47
AH Vláknina (g)27
AI Soľ (g)0.5
PLU 2020

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
18,33 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies