Vlašské orechy

Slovak walnuts
Vlašské orechy
Skladom
100g1,40 EUR
1kg14,00 EUR

Popis

Orech je všestranne užitočný strom, má relatívne rýchlo rastúce drevo, kvety sú medonosné a orechy sú nutrične veľmi hodnotné. Obsahujú zdravé tuky, najmä polynenasýtené mastné kyseliny, vlákninu, bielkoviny, vitamíny, minerálne látky a antioxidanty. V po

Viac o produkte

Antické Grécko orechy nazývalo perzské alebo kráľovské. V rímskej ríši bol orech zasvätený bohu Jupiterovi. Rimania v rámci svojich dobyvateľských výprav rozšírili orech do severnej a západnej Európy.

Príprava / Použitie

Pred konzumáciou je ideálne orechy namočiť na 6 až 8 hodín, aktivujeme živiny a budú ľahšie stráviteľné. Odporúča sa zjesť za hrsť orechov denne.

Konzumujeme len tak samotné alebo v kombinácii s čerstvým či sušeným ovocím. Pre ich lahodnú chuť a chrumkavú textúru sa používajú v mnohých dezertoch, pridávajú sa do müsli, šalátov a hlavných jedál. Sú neodmysliteľnou súčasťou tradičných koláčov, zákuskov a sušienok. Vyrába sa z nich orechové "maslo".

Recept

Rychly orechový koláč bez múky
Potrebujeme: 1 šálka mletých orechov, 3 vajcia, 1 banán alebo jablko, 4 PL trstinového cukru, nastrúhaná pomarančová kôra. Postup: Žĺtka vyšľaháme s 2/3 cukru, pridáme mleté orechy, nastrúhané jablko alebo roztlačený banán, pomarančovú kôru, zľahka vmiešame sneh z bielkov a 1/3 cukru. Môžeme pridať štipku kardamónu. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy a pečieme cca 25- 30 minút pri 180 stupňoch.

Zloženie

VLAŠSKÉ ORECHY

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal2 734 kJ / 654 kcal
Tuky (g)65.2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)6.1
Sacharidy (g)13.7
z toho cukry (g)2.6
Bielkoviny (g)15.2
Soľ (g)0.005
PLU 1056

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Slovenské
Skladom
11,67 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies