Čaj maté sa získava sušením mladých vetvičiek cezmíny paraguajskej.
Viac o produkte
Mladé konáriky sa osekajú mačetami a nahromadia sa na kopy. Lístky sa dosušujú horúcim vzduchom. Potom prichádza na rad hrubé drvenie. Rozdrvené listy sa nechajú zrieť vo vreciach pri normálnej teplote vzduchu zhruba 9-12 mesiacov. Za tento čas získa yerba maté svoju charakteristickú vôňu a chuť. Maté sa pije ako veľmi aktívny nápoj s pomerne výrazným obsahom kofeínu, ktorý sa u maté označuje ako mateín. Má s kofeínom rovnakú podstatu podobne ako teín v čaji. Maté pomáha aktivizovať centrálny nervový systém, znižovať únavu, zlepšuje pamäť, prospieva po intenzívnom opaľovaní, pri bolestiach hlavy a migréne, posilňuje srdce a celý kardiovaskulárny systém.
Príprava / Použitie
Do čajovej kanvičky nasypeme asi 5g maté, zalejeme ho vriacou vodou (250 - 300ml) a necháme lúhovať 5-10min.
Zloženie
Zelené Yerba maté, kúsky žen-šen.
Alergény
ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krajina pôvodu
Brazília
PLU 1299
Skladovanie
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Distribútor
U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Nie je skladom
50,00 EURbez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.