Arménska Adžika

Adjika Georgian Spice Mixture
Arménska Adžika
Skladom
10g0,69 EUR
1kg69,00 EUR

Popis

Ľahko pikantná, voňavá zmes, ktorá nemôže chýbať pri žiadnom grilovaní. Pochádzajúca z Kaukazu (Gruzínsko), dodnes sa používa ako pasta na celom Kaukaze a Rusku. Používa sa hlavne na šašlíky. V Európe je skôr známa sypká koreniaca zmes.

Viac o produkte

Slovo "adžika" znamená "červená soľ".
Zmes môže mať rôzne odtiene - červený, oranžový, hnedý a zelený, v závislosti od použitej papriky a odlišného množstva jednotlivých druhov korenia.

Vhodná na dochutenie rýb, hydiny, baraniny, mletého mäsa alebo do polievok.
Výborne sa hodí na grilovanú zeleninu, pečené zemiaky a do strukovín.
Ideálna je všade tam, kde používame paradajky a papriku.

Recept


Gruzínsky adžabsandal

Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme 2 hodiny odstáť.
Potom ho sprudka opečieme na olivovom oleji.
V hrubostennom hrnci na olivovom oleji pražíme 5-7 minút cibuľu (2ks) a nastrúhanú mrkvu (2ks).
Následne pridáme na drobno nakrájanú nepikantnú papriku (3ks), cesnak nakrájaný na plátky (3ks), baklažán, 1-2 PL adžiky, soľ, čierne korenie a 2 PL vínneho octu.

Pridáme navrch plátky z troch paradajok, a dáme zapiecť prikryté do rúry na na 180°C na 30 minút pokiaľ zelenina nezmäkne.
Odklopíme, posypeme nadrobno nakrájanou fetou (100-150 g) a zapečieme na pár minút aby sa vytvorila kôrka.
Adžabsandal podávajte teplý a s chlebom.

Zloženie

Paprika, senovka grécka, koriander, cesnak, saturejka, majorán, bazalka, bobkový list, chilli.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika
PLU 5179

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
57,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies