Kardamom pochádza z južnej Indie a Srí Lanky.
Rastie v tropických dažďových pralesoch Indie, Kambodže, na Sumatre a v južnej Číne.
Dnes sa pestuje aj v Strednej Amerike. V Indii sa kardamom tradične považoval za liečivú bylinu.
Má antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré podporujú imunitný systém, preventívne pôsobí proti vírusom.
Eliminuje prekyslenie organizmu, ktoré vzniká konzumáciou sladkých jedál, zlepšuje trávenie. Antibakteriálne účinky, môžu liečiť infekcie ústnej dutiny.
Rimania ho žuvali, aby mali čisté zuby a svieži dych.
Bol považovaný za akúsi starovekú žuvačku.
Používa sa do parfémov, dodáva im vzrušujúci akcent.
Využijete ho na prípravu múčnikov, koláčov, nepečených dezertov, pridávame do kávy, nápojov, kompótov, ryže a zeleninových jedál.
Mletý kardamom (Kardamón malabarský).