Rasca rímska

Roman cumin
Rasca rímska
Skladom
10g0,25 EUR
1kg25,00 EUR

Popis

Pochádza z oblasti Egypta, odkiaľ sa rozšírila na Blízky východ a Ázie. Je jednou z najzákladnejších chutí indickej kuchyne. Podľa ayurvédy stimuluje trávenie, zlepšuje vstrebávanie minerálov, pôsobí proti bolestiam brucha, hnačke a zvracaniu.

Viac o produkte

Spomína sa v Biblii ako korenie použité na ochutenie chleba a aj ako platidlo na desiatok pre kňazov. V časoch, keď bolo čierne korenie veľmi drahé, menej zámožní ľudia ho nahradzovali práve rímskou rascou.
Na Blízkom východe sa stala symbolom plodnosti a šťastia.
Verí sa, že ak manželský pár počas celého obradu bude pri sebe nosiť semienka rímskej rasce, ich manželstvo bude šťastné a trvalé.
Rozdrvená, s medom a korením zmiešaná rasca sa považuje za afrodiziakum.

Používa sa do kari, chilli con carne, do pokrmov severoafrickej kuchyne, na ochutenie ryže, kuskusu, fazule a iných strukovín, do marinád, omáčok a na grilované aj dusené mäso či zeleninu. Pridáva sa aj do chlebov a slaného pečiva.

Príprava / Použitie

Pre zvýraznenie chute sa odporúča opražiť na oleji alebo nasucho na panvici.

Chuť rímskej rasce je iná ako chuť klasickej rasce, preto nie je možné ich v receptoch vzájomne nahrádzať.
Rímska rasca je silne korenistá, kedysi sa používala namiesto čierneho korenia.

Zloženie

Rímska rasca (rímsky kmín). Semená Rascovca rímskeho.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

India
PLU 5117

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
20,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies