Škorica mletá cejlónska BIO

Ceylon cinnamon powder BIO
Škorica mletá cejlónska BIO
Skladom
10g0,59 EUR
1kg59,00 EUR

Popis

Cejlónska škorica nazývaná tiež „pravá“ pochádza zo Srí Lanky a je považovaná za najkvalitnejšiu na svete. Pozitívne pôsobí na trávenie, zlepšuje metabolizmus tukov a cukrov, má dezinfekčné účinky.

Viac o produkte

Botanický názov Cinnamomum zeylanicum je odvodený od hebrejského a arabského amomon, čo znamená rastlina voňavého korenia.

Vôňa škorice fascinovala už dávnych Egypťanov, ktorí ju používal na výrobu prípravkov na balzamovanie tiel.
Používali oba druhy škorice, cejlónsku i čínsku..
Škoricou používali kvôli krásnej vôni, ale hlavne verili v jej ochranné sily.

Používa sa ako vonná prísada do sladkých ale i slaných jedál, čokolády, kávy, koláčov a kompótov.
Pridáva sa do kakaa a likérov.

Recept


Škoricové tyčinky:


Potrebujeme: Lístkové cesto (obsahuje ALERGÉNY), 1 hrnček roztopeného MASLA, trocha vanilky, 1 hrnčeka cukru a 2 malé lyžičky mletej cejlónskej škorice.

Príprava:
Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme a narežeme na 20 približne rovnako veľkých pásikov.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.
V miske zmiešame mletú škoricu s cukrom a vanilkou.
Upečené tyčinky najskôr namočíme v roztopenom MASLE a následne obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi.
Môžeme podávať samostatne alebo s roztopenou čokoládou (obsahuje ALERGÉNY).

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum).

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Srí Lanka
PLU 5000

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
49,17 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies