Mnoho maliarov v tejto dobe kráľa slnka, mušketierov a rozkvetu Francúzska používalo gofretky ako predlohu k svojim dielam, okrem iného aj slávny francúzsky umelec Lubin Bougin, ktorý jeden svoj obraz po tomto zákusku dokonca aj pomenoval.
Parížska šľachta pri promenádach po širokých bulvároch navštevovala tie najvyhlásenejšie kaviarne vtedajšej doby, aby si mohla pochutnať na stočenej oblátke máčanej v čokoláde.
Neskôr aj sám Napoleon Bonaparte miloval gofretky.
Je skvelé, že sa tento úžasný recept zachoval do dnešných dní.
Oblátka (PŠENIČNÁ múka, sušené MLIEKO, rastlinný olej repkový a slnečnicový, sušené VAJEČNÉ žĺtky, cukor, vanilkový extrakt), kakaová náplň (rastlinný tuk repkový, cukor, kakaový prášok, PŠENIČNÝ škrob, sušené MLIEKO).