Môžete použiť všade tam, kde pridávate čerstvé paradajky, tiež konzumovať ako pochúťku.
Pridajte do šalátov, omáčok, rizota, cestovín, na pizzu, k mäsu a použite na prípravu paradajkového pesta.
Pred použitím rajčiny namočíme do horúcej vody, necháme odstáť kým nezmäknú a potom vodu zlejeme.
Sušené rajčiny použijeme do cestovín, šalátov, na vylepšenie rajčinových a zeleninových omáčok, polievok, na pizzu, používajú sa aj ako predjedlo a na prípravu nátierok.
Jednoduché pesto:
Namočené paradajky rozmixujeme s opraženými PÍNIOVÝMI ORIEŠKAMI, cesnakom, olivovým olejom, čerstvou bazalkou a soľou. Do pesta sa pridáva parmezán, namiesto neho skúste použiť ľahôdkové droždie. Pesto použijete na cestoviny, ryžu, do sendvičov.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.