V septembri 2017 bol Barrym Callebaut odprezentovaný nový druh čokolády. Čokoláda RUBY sa tak stala oficiálne 4.druhom čokolády.
Ružová farba vzniká špeciálnym spracovaním kakaových bôbov.
Aby sa zachoval ružový odtieň, vynechal sa klasický proces spracovania bôbov (fermentácia, sušenie), ktorý spôsobuje ich zhnednutie.
Toto zároveň zapríčiňuje že Ruby nemá typickú čokoládovú chuť.
Surové kakaové bôby sa nechávajú pracovať v kyseline citrónovej. Ide o neškodnú látku, ktorá sa nachádza v citrusoch a inom ovocí. Kyselina citrónová „zakonzervuje“ ružovú farbu bôbov a prepožičia im svoju ľahko ovocnú príchuť.
Táto čokoláda chutí skvelo samotná a vďaka svojej konzistencii je tiež vhodná na výrobu formovaných a máčaných praliniek, na prípravu ganáže, mousse a krémov.
Cukor, kakaové maslo, sušené odstredené MLIEKO, plnotučné MLIEKO, kakaová hmota, emulgátor: SÓJOVÝ lecitín, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, aróma: prírodná vanilka.