V septembri 2017 v Shanghai bol Barrym Callebaut odprezentovaný nový druh čokolády. Ružová čokoláda RUBY sa tak stala oficiálne 4.druhom čokolády. Ružová farba vzniká špeciálnym spracovaním kakaových bôbov. Používajú sa na jej výrobu bôby z Brazílskych, Ekvádorských plantáži a z plantáži z Pobrežia Slonoviny vďaka ich špeciálnym vlastnostiam. Aby sa zachoval ružový odtieň, vynechal sa klasický proces spracovania bôbov (fermentácia, sušenie), ktorý spôsobuje ich zhnednutie. Toto zároveň zapríčiňuje že Ruby nemá typickú čokoládovú chuť. Surové kakaové bôby sa nechávajú pracovať v kyseline citrónovej. Ide o neškodnú látku, ktorá sa nachádza v citrusoch a inom ovocí. Kyselina citrónová „zakonzervuje“ ružovú farbu bôbov a prepožičia im svoju ľahko ovocnú príchuť