Bratia Kelloggovci boli jedni z prvých, ktorí propagovali zdravšie stravovanie ako raňajkové menu vajíčka so slaninou.
K vzniku cornflakes sa viaže niekoľko historiek, no najpravdepodobnejšia je, že pri pečení granoly nemali dostatok pšenice, a tak skúsili opiecť cesto z kukuričnej krupice. Výsledok bol tak dobrý, že si nechali tento proces výroby v roku 1986 patentovať a odvtedy sa kukuričné lupienky tešia veľkej obľube.
Obsahujú kukuričnú vlákninu, sú výborné pri znižovaní spotreby soli a tukov.
TIP: Rozdrvením získame bezlepkovú “strúhanku“ na obaľovanie rezňov a zahusťovanie fašírok v bezlepkovej kuchyni.
Používame ako bežné kukuričné lupienky na sucho alebo s mliekom, jogurtom či rastlinným nápojom.
Majú nevýraznú chuť, obvykle vyžadujú dochutenie – hrozienkami, prírodným trstinovým cukrom, medom, javorovým sirupom.
Polovica zrelého banánu dokáže dostatočne osladiť misku kukuričných lupienkov.
100% BIO kukurica.
Neobsahuje GMO.