Severonemecké mesto Lübeck je Mekkou milovníkov marcipánu a fabrika je nekorunovaným kráľom medzi výrobcami marcipánu.
Podľa mnohých práve odtiaľto pochádza ten najlepší marcipán na svete. Naviac má veľmi dlhú tradíciu. Neexistuje žiadne iné mesto na svete, kde by bola tradícia výroby marcipánu taká dlhá ako v Lübecku.
Podľa tradičnej receptúry sa marcipán vyrába už od roku 1806.
V stredoveku marcipán nebol doménou cukrárov, ale lekárnikov a predával sa výhradne v "apatikách".
Pôvodom orientálnej lahôdke sa totiž pripisovali liečivé a povzbudzujúce účinky.
Používa sa na jednoduché zdobenie tort a zákuskov, pridáva sa do koláčov, dezertov a cereálií, pripravíte si z neho vynikajúce nepečené zákusky a dezerty.
MANDLE (58%), cukor, voda, cukrový sirup, ružová voda.