Olivy sú ihneď po zbere umyté a šetrne lisované.
Olej sa lisuje pomaly, aby sa zabránilo jeho prehrievaniu. Je výberovej kategórie, získavaný z olív výlučne mechanickým spôsobom, prvým lisovaním za studena.
Olivový olej je veľmi cenný a podľa všetkých lekárskych výskumov aj najlepší pre srdce a cievy.
Vyniká vysokým obsahom mononenasýtených mastných kyselin, vitamínu E a K, je základom tradičnej stredomorskej stravy.
Extra panenský olivový olej sa získava prvým šetrným lisovaním za studena a vyznačuje sa vysokým obsahom antioxidantov, typickým práve pre tento najkvalitnejší a najzdravší druh olivového oleja.
Vďaka svojmu zloženiu a šetrnému spracovaniu má olej antioxidačné a protizápalové účinky.
Je skvelý pre každý typ kuchyne, ako prísada do šalátov, zálievok, na dochutenie polievok, omáčok i na kratšie varenie.
100% za studena lisovaný BIO olivový olej.