Podľa atestov je pomer omega 3 a omega 6 mastných kyselín 1:1,76.
Odporúčaný pomer podľa odbornej literatúry je od 1:2 - 1:3.
Výroba oleja prebieha šetrným spôsobom, výlučne jediným lisovaním za studena, s dôrazom na kvalitu.
Po vylisovaní nie je olej filtrovaný ale len jednoducho sedimentovaný, čím si zachováva silu prírody skrývajúcu sa v olejoch lisovaných za studena. Po sedimentácii sa olej plní do fliaš a nádob.
Vďaka šetrnému spracovaniu sa v repkovom oleji zachovaná väčšina prospešných látok – vrátane vitamínov, antioxidantov a v neposlednom rade nenasýtených mastných kyselín.
Ide však o náročný postup, počas ktorého sa nevyprodukuje také množstvo oleja ako pri rafinácii.
To je dôvod, prečo je cena nerafinovaných olejov o čosi vyššia.
Zároveň dnešný repkový olej už nemusí čeliť takým zlým kritikám ako v minulosti, kedy sa v ňom nachádzal vysoký obsah dieteticky nevhodnej kyseliny erukovej.
To sa však úspešným vyšľachtením „bezerukovej repky“ olejnej v 70. rokoch 20. storočia stalo minulosťou.
V súčasnosti je tak repkový olej vďaka svojmu priaznivému zloženiu mastných kyselín považovaný za jeden z nutrične najvýhodnejších.
Olej je vhodný na pravidelnú konzumáciu, do studenej aj teplej kuchyne.
Nie je však vhodný na prípravu majonézy a dlhé pečenie či vyprážanie.
Tu siahnime skôr po slnečnicovom oleji.
Repkový olej sa neodporúča zohrievať nad 180°C.
Výborne sa však hodí do nátierok či šalátov, kde zvýrazňuje arómu byliniek a zeleniny.
100% repkový olej lisovaný za studena, nefiltrovaný.