Pšenová kaša sa vyrába procesom extrúzie pšena, čo je technologický proces spracovania potravín, kedy sa surovina s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny tepelne upravuje kombinovaným pôsobením tlaku a tepla (150 °). Takto spracované pšeno sa následne drví.
Pšeno je ľahko stráviteľné s vysokým obsahom komplexných sacharidov, vlákniny, cenných vitamínov predovšetkým skupiny B a minerálnych látok ako je horčík, draslík, meď a železo. Konzumácia prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Pšeno a výrobky z neho nikdy nedržíme dlho v komore, pretože má tendenciu rýchlo oxidovať. Známkou dlhého skladovania je horkosť v chuti. Uskladňujeme v sklenom hermeticky uzavretom obale.
3 PL kaše / 100ml horúcej tekutiny
Kašu zalejte horúcou vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom a premiešajte.
Nechajte odstáť 2-3 minúty a skonzumujte.
Môžete dochutiť medom, sirupom, jogurtom, pridaním ovocia, orieškov, kakaa alebo orechového masla.
100% pšeno.