Balsamicový ocot Modena BIO

Modena Balsamic Vinegar BIO
Balsamicový ocot Modena BIO
Čapované
Skladom
100g1,29 EUR
1kg12,90 EUR

Popis

Balzamikový ocot je kulinársky ocot vyrobený zo zahusťovaného muštu s pridaním vínneho octu. Svoju korenistú chuť získava až po zretí v sudoch.

Viac o produkte

Základom výroby je mušt, ktorý sa opatrne prehreje, pomaly sa koncentruje. Výsledkom tohto dlhotrvajúceho procesu je tmavohnedý sirup, do ktorého sa pridá určité množstvo starého vínneho octu, aby sa rozbehlo kvasenie. Kým prebehnú dva kvasné procesy, ubehnú asi tri roky. Najprv dochádza k alkoholovému kvaseniu, pri ktorom sa cukor obsiahnutý v mušte premení na alkohol. V druhej fáze premenia octové baktérie alkohol na ocot. Tento mladý ocot sa potom necháva zrieť, aby sa rozvinula jeho aróma. Dôležitú rolu v procese zrenia hrá drevo sudov. Mladý ocot zreje obvykle vo veľkých sudoch z morušového dreva, sudy na zrelší ocot bývajú z gaštanového a čerešňového dreva a najmenšie sudy na najvyzretejšie octy sú z jaseňa a dubu.

V Taliansku sa kvalitné balsamico pije i ako aperitív a to hlavne pri slávnostných príležitostiach.

Hodí sa na dochutenie šalátov, paradajok, čakanky, rukoly, syrov, mäsa, rýb, omáčky, rizota, zemiakov, cestovín, prívarkov alebo nátierok.
Používa sa tiež v kombinácii s ovocím alebo zmrzlinou.

Príprava / Použitie

Tip: Zdravý balzamikový nápoj.
Prečistí a naštartuje vaše telo.

1 ČL balzamikového octu zmiešajte s 2,5 dcl vody a vypite ráno na prázdny žalúdok.

Recept


Pavlova torta


Potrebujeme: 4 BIELKA, 1 šálka trstinového cukru, 2 ČL octu, 1 PL kukuričného škrobu.
Na náplň: 250 ml šľahačkovej SMOTANY, 1 PL trstinového cukru – múčka, maliny, čučoriedky a jahody na zdobenie, balzamikový ocot na zdobenie.

Postup: Rúru predhrejeme na 200°C. 
BIELKA vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor. Sneh šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí. Primiešame ocot a kukuričný škrob.
Na papier na pečenie vylejeme hmotu 2x v tvare kruhu.
Korpusy v tvare kruhu pečieme naraz alebo osobitne podľa toho, akú máme rúru. Pozor, korpusy rastú do šírky.
Korpusy vložíme do rúry a teplotu stiahneme na 150°C. Pečieme cca 40 minút.
Korpusy sú krehké, preto ich prekladáme opatrne. 

SMOTANU vyšľaháme na šľahačku, polovicu z nej nanesieme na prvý korpus, na to rozložíme ovocie a pokvapkáme balzamikom.
Potom prekryjeme druhým korpusom a vrch znova ozdobíme ovocím a balzamikom.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Ocot kvasný vínny, koncentrovaný hroznový mušt, antioxidant: DISIRIČITAN draselný, farbivo: amoniakový sulfitový karamel. Kyslosť minimálne 6%.
Mierny zákal nie je závadou.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Taliansko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal114 kj / 26 kcal
Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
Sacharidy (g)2.5
z toho cukry (g)< 0,1
Bielkoviny (g)0.7
Soľ (g)0
PLU 4178

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Bez lepku
Čapované
Vegan
Skladom
10,75 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies