Jablčný ocot 8%

Apple Cider Vinegar
Jablčný ocot 8%
Čapované
Skladom
100g0,30 EUR
1kg3,00 EUR

Popis

Jablčný ocot zo šťavy celých jabĺk. Vyrobený bez použitia chemických a konzervačných prísad. Má stupeň kyslosti 8 %.

Viac o produkte

Využijete ho do šalátových dresingov, marinád, ako konzervant pri zaváraní.

Čistí a dezinfikuje, je súčasťou domácich čistiacich prostriedkov.

Vhodný ako prísada do kúpeľa, alebo oplachu vlasov.

Vyrába sa rozdrvením celých čerstvých jabĺk, ktoré sa nechajú v nádobe kvasiť.
Následne sa obsah precedí a získava sa tekutina hnedo-medovej farby.

Tento nápoj je známy už viac než 400 rokov vďaka svojim unikátnym vlastnostiam.
V tele vytvára zásaditú reakciu, podobne ako čerstvé ovocie a zelenina. Prečisťuje organizmus, podporuje črevnú mikroflóru, enzýmy obsiahnuté v jablčnom octe stimulujú tvorbu žalúdočných štiav.
Má prospešné účinky na pleť a vlasy. Rozjasňuje pleť, vlasom dodáva hebkosť a lesk, môžete ho prikladať na opuchy a využiť ho aj ako vodu po holení.

Po jablčnom octe môžete siahnuť aj pri rôznych štípancoch od hmyzu. Naneste primerané množstvo octu na vatový tampón a priložte na dané miesto. Zmiernite tak nepríjemné svrbenie a pálenie.

Príprava / Použitie

Tip na detoxikáciu:
Jablčný ocot užívajte v pomere 1 až 2 čajové lyžičky octu do 2 dcl pohára s vodou ráno.


Pridáva sa do šalátov a zeleninových pokrmov, v ktorých navodzuje nenapodobiteľnú chuť. Je charakteristický silnou a ostrou chuťou a je vhodný všade tam, kde dopĺňame ďalšie ingrediencie.

Používa sa na zaváranie zeleniny a húb.
Je vhodný aj na prípravu výraznejšej a ostrejšej marinády na mäso.
Ocot možno pri pečení pridať do cesta. Pečivo ostáva krásne nadýchané.

Recept


Avokádový šalát


Potrebujeme: 2 zrelé avokáda, jarná cibuľka, 2 PL jablčného octu, soľ, ľadový šalát, čerstvý koriander, 2 na tvrdo uvarené VAJÍČKA, čerstvá uhorka, čierne korenie.

Postup: Šalát nasekáme na čo najmenšie kúsky a jemne nasekáme i koriander.
Na kocky nasekáme uhorky, VAJÍČKA, avokádo a pridáme nasekanú jarnú cibuľku.
Šalát posolíme, pokoreníme a pridáme jablčný ocot.
Ocot pomôže z avokáda uvoľniť textúru avokáda a zníži cholesterol šalátu z avokáda na minimum.
Vegáni môžu použiť namiesto VAJÍČKA soľ kala namak.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Kvasný ocot ovocný, pitná voda.
Mierny zákal nie je závadou.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal12 kj / 2,87 kcal
AB Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)0.69
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)0.04
AI Soľ (g)0
PLU 4075

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Čapované
Skladom
2,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies