Ume ocot

Ume Plum Vinegar
Ume ocot
Čapované
Skladom
100g0,79 EUR
1kg7,90 EUR

Popis

Umeocot, prírodné ochucovadlo, vzniká pri výrobe umeboshi, nakladaných japonských sliviek. V Japonsku, Číne, Kórei mu pripisujú mnohé liečivé účinky.

Viac o produkte

Ochucujeme ním teplé aj studené jedlá, ryžu či šaláty.

Môže sa aj piť zriedený vodou.
Jesť sa však dajú aj celé umeboshi. Japonci ich jedia hlavne s ryžou. Malé plody potláčajú nevoľnosť.

V skutočnosti nejde o ocot, pretože namiesto kyseliny octovej obsahuje kyselinu citrónovú.
Je to slano kyslá šťava vytekajúca z plodov umeboshi má krásne fialovočervenú farbu.

Umeboshi, japonské slivky, so sladkým slovenským ovocím nemajú veľa spoločného.
Zbierajú sa ešte nezrelé. Najprv sa sušia na slnku, potom sa naložia do sudov so soľou a listami Shiso a nechajú sa kvasiť (fermentovať) minimálne šesť mesiacov, niektoré dokonca 7-10 rokov.
Robí sa to hlavne kvôli slanokyslému octu ume. Je veľmi prospešný nášmu zdraviu.

V porovnaní s inými typmi octu, je umeocot lepším zdrojom fenolov, ktoré pôsobia ako antioxidanty a pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi.

Príprava / Použitie

Dávajte pozor koľko umeoctu použijete a či už váš pokrm obsahuje soľ.
Často na dodanie slanej chuti postačí samotný ocot.

Zloženie

Ume slivkový ocot 61% (ume slivka 80%, morská soľ 20%), Shiso listy, morská soľ.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Japonsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal73 kJ / 17 kcal
Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
Sacharidy (g)3,4
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)0,8
Vláknina (g)0,2
Soľ (g)25,1
PLU 4096

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Čapované
Skladom
6,58 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies