Miso ryžové 200g BIO

Brown rice miso 200g BIO
Obrázok
Skladom
1ks5,90 EUR

Popis

Miso sa skladá zo sójových bôbov, ryže, koji (používa sa ako štartér vo väčšine japonských fermentovaných jedlách), morskej soli a vody. Slovo miso znamená doslova "prameň chuti".

Viac o produkte

Miso pochádza z Japonska. Podľa starodávnej japonskej mytológie je miso dar od bohov. Miso sa radí medzi ostatné pokrmy tradičnej japonskej kuchyne. Je jednou z najdelikátnejších, všestranných a prospešných potravín na svete.

Tmavé miso má vyšší obsaho soli a nižší obsah sójových bôbov a baktérií KOJI, je slanšie ako miso svetlé. Toto miso sa musí fermentovať dlhšie (zvyčajne 2 až 3 roky) vo veľmi chladnom prostredí.

Tento staroveký produkt pochádza z ďalekého východu. Pri fermentačnom procese sa úplne rozložia sójové bôby a zrná obilnín na živiny, ktoré sú rýchlo a ľahko stráviteľné.
Miso konzumované aj v malom množstve významne ovplyvňuje výživnú hodnotu stravy. Pri procese fermentácie vzniká tiež značné množstvo enzýmov, ktoré pomáhajú tráviť zvyšnú potravu v žalúdku.
Vyrovnáva PH žalúdku a čriev, je zdrojom proteínu a obsahuje vysokokvalitný tuk.

Príprava / Použitie

Miso by sa nemalo zbytočne prevárať, preto si vývary na polievky či základ omáčok vždy najprv uvaríme a nakoniec ako dochucovadlo použijeme miso.

Je výborné ako základ pre zimné varenie. Jeho výdatnosť je kombinovaná so strukovinami, omáčkami, pečenými jedlami, zeleninou na pare a polievkami. Miso sa používa na zvýraznenie chutí vietnamských polievok ako miso polievka, pho či ramen a omáčok. Je veľmi slané, a preto si ho vždy vopred ochutnáme na lyžičke a po lyžičkách pridávame.

Recept


Ryžové cestoviny s hovädzím mäsom

Potrebujeme: 1 PL misa, 1 PL sójovej omáčky tamari, 1 ČL tahini, ryžové cestoviny, cuketa, červená paprika, 100 g hovädzieho mäsa, soľ, 4-farebné korenie v mlynčeku, 1 strúčik cesnaku, olivový olej.
Postup: Hovädzie mäso osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na panvici. Na panvicu k mäsu položíme celý cesnak. Mäso opekáme cca 5 minút z každej strany ako steak.
Šťavu, ktorá vytiekla z mäsa spolu s vôňou cesnaku polievame počas opekania na mäso.
Po opečení mäso vyberieme a necháme odležať.
Takto by sme mali dosiahnuť menší steak v kvalite „medium rare“.
Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme cuketu a červenú papriku.
Počas opekania si pripravíme zálievku z misa, tahini a sójovej omáčky tamari.
Uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny a zelenina hotové, v jednej miske ich spojíme.
Na vrch poukladáme na plátky nakrájané hovädzie mäso a zalejeme miso zálievkou.

Zloženie

Ryža natural BIO 37,8%, SÓJOVÉ BÔBY BIO 35,1%, pitná voda, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal702 kj / 207 kcal
AB Tuky (g)6.3
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)1
AD Sacharidy (g)11.6
AF z toho cukry (g)10.9
AG Bielkoviny (g)12.1
AI Soľ (g)12.8
PLU 5017

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
4,92 EUR bez DPH 5,90 EUR
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies