Miso sójové biele 200g

White soya beans miso 200g
Obrázok
Skladom
1ks3,90 EUR

Popis

Svetlé miso zo sójových bôbov, ryže, koji (štartér v japonských fermentovaných jedlách), morskej soli a vody. Slovo miso znamená doslova „prameň chuti“. Svetlé miso má nižší obsah soli, vyšší obsah baktérií KOJI a je sladšie ako miso tmavé.

Viac o produkte

Miso pochádza z Japonska.
Podľa starodávnej japonskej mytológie je darom od bohov.

Radí sa medzi ostatné pokrmy tradičnej japonskej kuchyne a je jednou z najdelikátnejších, najvšestrannejších a najprospešnejších potravín na svete.
Pri fermentačnom procese sa úplne rozložia sójové bôby a zrná obilnín na živiny, ktoré sú rýchlo a ľahko stráviteľné.
Miso konzumované aj v malom množstve významne ovplyvňuje výživnú hodnotu stravy.
Pri procese fermentácie totiž vzniká značné množstvo enzýmov, ktoré pomáhajú tráviť potravu.

Príprava / Použitie

Miso sa používa na zvýraznenie chutí polievok ako miso polievka, pho či ramen a omáčok.

Je veľmi slané, nemalo by sa zbytočne prevárať.
Vývary, polievky či základ omáčok vždy najprv uvaríme a nakoniec pridáme miso ako dochucovadlo.

Recept


Glazovaná zelenina

Potrebujeme: 500 g mrkvy, 300 g stopkového zeleru, 1 PL GHI, 1 PL misa.

Postup: Zeleninu očistite a nakrájajte na silnejšie plátky.
Dajte panvicu, zalejte trochou vody a pridajte ghi.
Priveďte k varu a poduste, pokiaľ sa väčšina vody neodparí.
Vmiešajte miso pastu, rozmiešajte a nechajte dôjsť.

Zloženie

Ryža, voda, SÓJOVÉ BÔBY, morská soľ.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal695 kj / 165 kcal
AB Tuky (g)3,4
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)1,2
AD Sacharidy (g)27
AF z toho cukry (g)23
AG Bielkoviny (g)7,5
AI Soľ (g)4,9
PLU 5018

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
3,25 EUR bez DPH 3,90 EUR
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies