Shoyu pochádza z Japonska, je vyrobená tradičným spôsobom zo sójových bôbov, fermentačného činidla praženej pšenice, vody a soli.
Viac o produkte
Sójová omáčka je skvelá k sushi, pridávame ju do polievok, marinád, šalátových zálievok, omáčok a do ázijských "stir-fry" pokrmov.
Sójová omáčka je považovaná za kráľovnú ázijskej kuchyne.
Popri základných štyroch chutiach (sladká, horká, slaná, kyslá), sa v Ázii počíta ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako lahodná chuť zrelosti a zvýrazňuje chuť pokrmu.
Táto piata chuť je obsiahnutá vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójovej omáčke.
Kedysi omáčka slúžila k uchovávaniu mäsa, a to kvôli veľkému obsahu soli.
Podľa povesti v dobách, kedy sa šíril na východ budhizmus, hľadali mnísi, ktorí boli vegetariáni, náhradu za dochucovaciu omáčku, ktorá obsahovala šťavu z mäsa.
Jedna z náhrad bola slaná pasta z fermentovaných sójových bôbov, ktorá sa časom vyvinula na sójovou omáčku, dnes známu na celom svete.
Zloženie
Voda, BIO SÓJOVÉ BÔBY 19%, BIO PŠENICA, morská soľ (12,2%), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergény
ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krajina pôvodu
Japonsko
Nutričné hodnoty
AA Energia kJ/kcal264 kj / 62 kcal
AB Tuky (g)0,5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)6,2
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)8,8
AI Soľ (g)12,2
PLU 5175
Skladovanie
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Distribútor
U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Čapované
Skladom
10,84 EURbez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.