Sójová omáčka Shoyu BIO

Soy sauce Shoyu BIO
Sójová omáčka Shoyu BIO
Čapované
Skladom
100g1,29 EUR
1kg12,90 EUR

Popis

Shoyu pochádza z Japonska, je vyrobená tradičným spôsobom zo sójových bôbov, fermentačného činidla praženej pšenice, vody a soli.

Viac o produkte

Sójová omáčka je skvelá k sushi, pridávame ju do polievok, marinád, šalátových zálievok, omáčok a do ázijských "stir-fry" pokrmov.

Sójová omáčka je považovaná za kráľovnú ázijskej kuchyne.

Popri základných štyroch chutiach (sladká, horká, slaná, kyslá), sa v Ázii počíta ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako lahodná chuť zrelosti a zvýrazňuje chuť pokrmu.

Táto piata chuť je obsiahnutá vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójovej omáčke.

Kedysi omáčka slúžila k uchovávaniu mäsa, a to kvôli veľkému obsahu soli. 

Podľa povesti v dobách, kedy sa šíril na východ budhizmus, hľadali mnísi, ktorí boli vegetariáni, náhradu za dochucovaciu omáčku, ktorá obsahovala šťavu z mäsa.

Jedna z náhrad bola slaná pasta z fermentovaných sójových bôbov, ktorá sa časom vyvinula na sójovou omáčku, dnes známu na celom svete.

Zloženie

Voda, BIO SÓJOVÉ BÔBY 19%, BIO PŠENICA, morská soľ (12,2%), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Japonsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal264 kj / 62 kcal
AB Tuky (g)0,5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)6,2
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)8,8
AI Soľ (g)12,2
PLU 5175

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Čapované
Skladom
10,75 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies