Sójová omáčka Tamari bezlepková BIO

Soy sauce Tamari BIO
Sójová omáčka Tamari bezlepková BIO
Čapované
Skladom
100g1,29 EUR
1kg12,90 EUR

Popis

Tamari pochádza z Japonska, je vyrobená tradičným spôsobom za použitia sójových bôbov, plesňových kultúr koji, vody a soli. Je prirodzene bezlepková.

Viac o produkte

Sójová omáčka je skvelá k sushi, pridávame ju do polievok, marinád, šalátových zálievok, omáčok a do ázijských "stir-fry" pokrmov.

Sójová omáčka je považovaná za kráľovnú ázijskej kuchyne.
Popri základných štyroch chutiach (sladká, horká, slaná, kyslá), sa v Ázii počíta ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako lahodná chuť zrelosti a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójovej omáčke.

Kedysi omáčka slúžila k uchovávaniu mäsa, a to kvôli veľkému obsahu soli.
Podľa povesti v dobách, kedy sa šíril na východ budhizmus, hľadali mnísi, ktorí boli vegetariáni, náhradu za dochucovaciu omáčku, ktorá obsahovala šťavu z mäsa.
Jedna z náhrad bola slaná pasta z fermentovaných sójových bôbov, ktorá sa časom vyvinula na sójovou omáčku, dnes známu na celom svete.

Zloženie

BIO SÓJOVÉ bôby 45%, voda, morská soľ 11,8 %, BIO destilované Sake (voda, BIO ryža, jedlá soľ, Aspergillus oryzae), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Japonsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal354 kJ / 83 kcal
AB Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)6,5
AF z toho cukry (g)0,5
AG Bielkoviny (g)14
AI Soľ (g)13,14
PLU 5133

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Bez lepku
Čapované
Skladom
10,75 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies