Nugát lieskovoorieškový Premium 50%

Premium Hazelnut Nougat
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Skladom
100g4,50 EUR
1kg45,00 EUR

Popis

Vysoko kvalitný nugát s obsahom lieskovcov až 50%, je vyrobený v nemeckej fabrike Lubeca, ktorá je preslávená výrobou marcipánu a nugátu.

Viac o produkte

Základ nugátu tvoria kvalitné lieskovce, ktoré sa čerstvo opražia - intenzita praženie ovplyvňuje farbu nugátu a výraznosť lieskovcovej chuti.
Po opražení sa lieskovce rozdrvia na jemný lieskovcový krém, do ktorého sa pridáva cukor, kakaová hmota a kakaové maslo.
Vďaka 50% podielu lieskovcov (30% v hmote a 20% celé lieskovce) a výraznej orieškovej chuti v nugáte, sa radi medzi prémiové nugáty.

Existuje niekoľko podôb nugátu.
V Amerike tvorí základ čokoláda, vo Francúzku tvoria mandle 50% a v Nemecku sa pridáva kakaové maslo a kakaová hmota.
História tejto nezameniteľnej cukrovinky siaha až do doby Rímskej ríše.
Pôvodne však bol vyrábaný z mandlí, medu a našľahaného vajíčka.
Tento pokrm však bol určený výhradne ako obeť bohom.

Severonemecké mesto Lübeck je Mekkou milovníkov marcipánu a obľúbené vďaka úžasnému nugátu.
Práve preto sa o meste hovorí, že je najsladšie na svete.

Vhodný na priamu konzumáciu, na výrobu praliniek, do náplní zákuskov a do zmrzlín.

Recept


Nugátové cookies


Potrebujeme:
250g belgickej mliečnej čokolády, 50g nugátu, 40g ovsených vločiek výberových, 60g ovsených vločiek s vlákninou, 20g trstinového cukru, 1 pomaranč, 1 č.l. mletého koriandru, 10g pistácie kúsky.
Postup: Nad 38–40 °C horúcou vodou roztopíme čokoládu, občas premiešame (cca 15min). 
Nugát na 10 minút zamrazíme a následne nekrájame na kocky a opäť vložíme do mrazničky.
Na panvici 1 minútu opražíme vločky a pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať.
Vločky vysypeme na papier na pečenie a 10 minút necháme vychladnúť.
Potom dáme do misky, nastrúhame kôru z pomaranča, pridáme koriander, roztopenú čokoládu a nugát.
Vyformujeme malé kolieska.
Keď hmota začne tuhnúť, posypeme cookiesky pistáciami.

Zloženie

LIESKOVÉ ORECHY 50%, cukor 33,1%, kakaová hmota 1,3%, kakaové maslo 15,6%.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Nemecko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal2 644 kJ / 637 kcal
AB Tuky (g)50
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)13
AD Sacharidy (g)35
AF z toho cukry (g)35
AG Bielkoviny (g)8
AH Vláknina (g)5,2
AI Soľ (g)0
PLU 2311

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Vegan
Skladom
37,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies