Nugát lieskovoorieškový Premium 50%

Premium Hazelnut Nougat
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Dostupné len na predajni
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Nugát lieskovoorieškový Premium 50%
Len osobný odber na predajni
100g3,90 EUR
1kg39,00 EUR
Nie je skladom

Popis

Vysoko kvalitný nugát s obsahom lieskovcov až 50%, je vyrobený v nemeckej fabrike Lubeca, ktorá je preslávená výrobou marcipánu a nugátu.

Viac o produkte

Základ nugátu tvoria kvalitné lieskovce, ktoré sa čerstvo opražia - intenzita praženie ovplyvňuje farbu nugátu a výraznosť lieskovcovej chuti.
Po opražení sa lieskovce rozdrvia na jemný lieskovcový krém, do ktorého sa pridáva cukor, kakaová hmota a kakaové maslo.
Vďaka 50% podielu lieskovcov (30% v hmote a 20% celé lieskovce) a výraznej orieškovej chuti v nugáte, sa radi medzi prémiové nugáty.

Existuje niekoľko podôb nugátu.
V Amerike tvorí základ čokoláda, vo Francúzku tvoria mandle 50% a v Nemecku sa pridáva kakaové maslo a kakaová hmota.
História tejto nezameniteľnej cukrovinky siaha až do doby Rímskej ríše.
Pôvodne však bol vyrábaný z mandlí, medu a našľahaného vajíčka.
Tento pokrm však bol určený výhradne ako obeť bohom.

Severonemecké mesto Lübeck je Mekkou milovníkov marcipánu a obľúbené vďaka úžasnému nugátu.
Práve preto sa o meste hovorí, že je najsladšie na svete.

Vhodný na priamu konzumáciu, na výrobu praliniek, do náplní zákuskov a do zmrzlín.

Recept


Nugátové cookies


Potrebujeme:
250g belgickej mliečnej čokolády, 50g nugátu, 40g ovsených vločiek výberových, 60g ovsených vločiek s vlákninou, 20g trstinového cukru, 1 pomaranč, 1 č.l. mletého koriandru, 10g pistácie kúsky.
Postup: Nad 38–40 °C horúcou vodou roztopíme čokoládu, občas premiešame (cca 15min). 
Nugát na 10 minút zamrazíme a následne nekrájame na kocky a opäť vložíme do mrazničky.
Na panvici 1 minútu opražíme vločky a pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať.
Vločky vysypeme na papier na pečenie a 10 minút necháme vychladnúť.
Potom dáme do misky, nastrúhame kôru z pomaranča, pridáme koriander, roztopenú čokoládu a nugát.
Vyformujeme malé kolieska.
Keď hmota začne tuhnúť, posypeme cookiesky pistáciami.

Zloženie

LIESKOVÉ ORECHY 50%, cukor 33,1%, kakaová hmota 1,3%, kakaové maslo 15,6%.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Nemecko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal2 644 kJ / 637 kcal
AB Tuky (g)50
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)13
AD Sacharidy (g)35
AF z toho cukry (g)35
AG Bielkoviny (g)8
AH Vláknina (g)5,2
AI Soľ (g)0
PLU 2311

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Vegan
Len osobný odber na predajni
32,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies