Základ nugátu tvoria kvalitné lieskovce, ktoré sa čerstvo opražia - intenzita praženie ovplyvňuje farbu nugátu a výraznosť lieskovcovej chuti.
Po opražení sa lieskovce rozdrvia na jemný lieskovcový krém, do ktorého sa pridáva cukor, kakaová hmota a kakaové maslo.
Vďaka 50% podielu lieskovcov (30% v hmote a 20% celé lieskovce) a výraznej orieškovej chuti v nugáte, sa radi medzi prémiové nugáty.
Existuje niekoľko podôb nugátu.
V Amerike tvorí základ čokoláda, vo Francúzku tvoria mandle 50% a v Nemecku sa pridáva kakaové maslo a kakaová hmota.
História tejto nezameniteľnej cukrovinky siaha až do doby Rímskej ríše.
Pôvodne však bol vyrábaný z mandlí, medu a našľahaného vajíčka.
Tento pokrm však bol určený výhradne ako obeť bohom.
Severonemecké mesto Lübeck je Mekkou milovníkov marcipánu a obľúbené vďaka úžasnému nugátu.
Práve preto sa o meste hovorí, že je najsladšie na svete.
Vhodný na priamu konzumáciu, na výrobu praliniek a tiež do pečenia.
LIESKOVÉ ORECHY 50%, cukor 37,5%, kakaová hmota 6,3%, kakaové maslo 5,7%, slnečnicový lecitín <0,5%.