Repný cukor prírodný

Natural Beet Sugar
Obrázok
Skladom
100g0,33 EUR
1kg3,30 EUR

Popis

Prírodný repný cukor neprechádza chemickou rafináciou a tak na povrchu kryštálov nezostávajú zbytky látok používaných v tejto fáze spracovania. Vonia po ovocí, je mierne sladší, obsahuje viac vlhkosti a je menej sypký ako klasický cukor.

Viac o produkte

Výroba cukru začína triedením a čistením cukrovej repy a jej rezaním na repné slíže.
Tie sa ponoria do horúcej vody a vytvoria sladkú šťavu.
Šťava sa v niekoľkých krokoch čistí, filtruje a kryštalizuje.
Na konci tohto procesu dostaneme hnedý cukor, ktorý sa ďalej nerafinuje.

Priekopníkom pestovania cukrovej repy nielen na Slovensku, ale v celom Uhorsku bol prešovský lekárnik J. Samuel Gertinger (1754–1813).
Dôkladne naštudoval procesy pestovania v zahraničí a na ich základe začal v roku 1801 pestovať v Prešove cukrovú repu.
Osivo cukrovej repy mu dodal nestor slovenského poľnohospodárstva Samuel Tešedík.

Tento kvalitný cukor sa môže použiť ako klasický rafinovaný repný cukor.

Zloženie

Repný prírodný cukor.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 630 kJ / 390 kcal
AB Tuky (g)0
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)98,97
AF z toho cukry (g)98,97
AG Bielkoviny (g)0
AI Soľ (g)0
PLU 1260

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
2,75 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies