Vyrába sa z kakaových bôbov, ktoré sa fermentujú, usušia a rozdrvia.
Následným mletím vzniká kakaová hmota, ktorá vytvára základ pre výrobu prášku.
Hmota sa ďalej lisuje, až kým sa neoddelí na kakaový tuk a zvyšné výlisky, z ktorých mletím vznikne jemný kakaový prášok.
Holandské kakao je alkalizované, je to proces, pri ktorom sa pôsobením uhličitanu draselného z kakaa vytráca jeho prirodzená kyslosť.
Zároveň znižuje kvalitu živín (antioxidantov a flavonoidov), predlžuje životnosť kakaa a mení jeho farbu.
Má sýtejšiu a tmavšiu farbu ako surové kakao, preto polevám a koláčom okrem chuti dodáva aj krásnu, plnú farbu. Nemá ale z ďaleka také silné účinky na organizmus, ako má pravé kakao.
Vďaka výraznej chuti sa hodí na prípravu pečených i nepečených dezertov, vychutnáte si ho tiež v mliečnych koktejloch, či ako horúce kakao.
Kakaový prášok z kontrolovaného ekologického poľnohodpodárstva (BIO). Obsah kakaového masla 21%.