Hlavný benefit nepraženého kakaa je vysoký obsah minerálnych látok, antioxidantov a polyfenolov pozitívne pôsobiacich na kardiovaskulárny systém, správnu reguláciu cholesterolu v krvi, ako aj ochranný prvok buniek proti oxidačnému stresu.
Obsahuje teobromin a v malom množstve aj kofeín, ktoré pôsobia povzbudzujúco.
Kakaový prášok môžete pridávať do jogurtov, cereálií, müsli, pudingov, dezertov, zmrzliny, smoothies, čokoládových receptov, alebo na prípravu teplého kakaa, domácej čokolády či studených koktailov.
Kakaové palacinky
Potrebujeme: 4 vajcia, štipka soli, 2 PL xylitolu, 5 PL strúhaného kokosu, 2 PL kakaa.
Postup: Bielka vyšľaháme do tuha so štipkou soli, neskôr pridávame za stáleho miešania žĺtky, kakao, xylitol a kokos.
Zo vzniknutej peny na teflónovej panvici krátko opečieme palacinky z oboch strán.
100% BIO kakao z nepražených kakaových bôbov. Bez pridaného cukru, tuku, aróm, farbív, mlieka a GMO. Obsah tuku: 11%.