Vyrába sa z kakaových bôbov, ktoré sa fermentujú, usušia a rozdrvia.
Následným mletím vzniká kakaová hmota, ktorá vytvára základ pre výrobu prášku.
Hmota sa ďalej lisuje, až kým sa neoddelí na kakaový tuk a zvyšné výlisky, z ktorých mletím vznikne jemný kakaový prášok.
Holandské kakao je alkalizované, je to proces, pri ktorom sa pôsobením uhličitanu draselného z kakaa vytráca jeho prirodzená kyslosť.
Zároveň znižuje kvalitu živín (antioxidantov a flavonoidov), predlžuje životnosť kakaa a mení jeho farbu.
Má sýtejšiu a tmavšiu farbu ako surové kakao, preto polevám a koláčom okrem chuti dodáva aj krásnu, plnú farbu.
Nemá ale z ďaleka také silné účinky na organizmus, ako má pravé kakao.
Kakaový prášok môžete pridávať do jogurtov, cereálií, müsli, pudingov, dezertov, zmrzliny, smoothies, čokoládových receptov, alebo na prípravu teplého kakaa, domácej čokolády či studených koktailov.
BIO kakao holandské.
Obsah tuku: 11%.