Kakaové maslo BIO

Cocoa butter BIO
Kakaové maslo BIO
Skladom
100g2,50 EUR
1kg25,00 EUR

Popis

Aztékovia spracúvali kakaové bôby tak, že ich lúpali, pražili, drvili medzi kameňmi a miešali na hmotu, ktorá sa potom rozmiešala vo vode a varila. Z jej povrchu odobrali tuk, a tak vzniklo kakaové maslo, ktoré dnes tvorí neodmysliteľnú súčasť čokolád, no

Viac o produkte

Jeho zázračné účinky vyniknú hlavne pri aplikácii na pleť. Zamatovú textúru, príjemnú vôňu a zvláčňujúce vlastnosti kakaového masla vyžívajú výrobcovia v prípravkoch na kožu ako sú mydlá a pleťové vody. V Južnej Amerike ho používajú aj na liečenie herpesu, vo farmácii ako súčasť.

Príprava / Použitie

Čisté kakaové maslo používame do poliev a praliniek z bielej čokolády, či karobu. Využijeme ho na pečenie, ale i na vyprážanie. V kozmetike na výrobu mastí a mastičiek.

Recept

Univerzálne peelingové maslo na telo
Ingrediencie: 100 g kakaového masla (ideálne nerafinovaného, ale môže byť aj rafinované), 100 g bambuckého masla, 30 g pomletých šupiek orieškov Postup: Obe maslá roztopíme v miske nad vodnou parou, až kým sa obe maslá nespoja. Do zmesi potom pridáme pomleté šupky orieškov.

Zloženie

100% kakaové maslo z kakaových bôbov

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Dominikánska republika

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal3 700 kJ / 900 kcal
Tuky (g)100
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)60
Sacharidy (g)0
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)0
Soľ (g)0
PLU 2036

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
20,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies