Kakaové maslo je jedným z najstabilnejších známych tukov, prírodné antioxidanty bránia žltnutiu, má skladovaciu životnosť dva až päť rokov.
Jeho zázračné účinky vyniknú hlavne pri aplikácii na pleť.
Zamatovú textúru, príjemnú vôňu a zvláčňujúce vlastnosti kakaového masla využívajú výrobcovia v prípravkoch na pleť ako sú mydlá, pleťové a telové krémy, peelingy, masážne oleje, balzamy na pery a mnohé ďalšie.
Čisté kakaové maslo používame na čokoládové polevy, do čokoládových nátierok, do praliniek z čokolády, či karobu.
Je vynikajúce na ošetrenie suchej pleti, do domácich mastí a do kúpeľa.
Univerzálne peelingové maslo na telo
Potrebujeme: 100 g kakaového masla (ideálne nerafinovaného, ale môže byť aj rafinované), 100 g bambuckého masla, 30 g pomletých šupiek orieškov.
Postup: Obe maslá roztopíme v miske nad vodnou parou, až kým sa obe maslá nespoja.
Do zmesi potom pridáme pomleté šupky orieškov.
100% kakaové maslo z kakaových bôbov.