Ražné vločky sa vyrábajú naparovaním a následným lisovaním raže ozimnej.
Sú bohaté na vlákninu, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
Ďalej obsahujú cenné vitamíny predovšetkým vitamíny skupiny B a E, minerálne látky ako sú draslík, horčík, fosfor a železo.
Sú vhodné najmä na prípravu kaše a do müsli zmesí.
Pred priamou konzumáciou je vhodné vločky namočiť alebo zaliať horúcou tekutinou.
Banánové cookies
4 zrelé banány roztlačíme vidličkou, pridáme 400 g RAŽNÝCH vločiek a premiešame.
Môžeme pridať hrozienka, posekané ORECHY či kúsky ČOKOLÁDY (môže obsahovať MLIEKO).
Na plech vystlaný papierom ukladáme malé placky,
pečieme na 180 stupňoch cca 25-30 minút.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Vločky z RAŽE potravinárskej.